last week,.

..before the long wished-for holiday arrives!

Jag måste dock säga att denna vecka, denna sista eländiga vecka som man bara vill sja ta slut så fort som möjligt, den går väldigt långsamt. Det är endast tisdagkväll och det känns som att det gått flera dagar sen jag lämnade Åsele i söndags. Detta skulle kunna bero på att jag har en massa skolarbete som känns väldigt drygt att göra, och tiden brukar ju gå långsamt när man har tråkigt. Det är då min slutsats.

Men den här kvällen har varit bra ändå, har gjort bort några skolarbeten och sitter för tillfället och samtalar med några underliga människor ifrån södra och ännu mera södra Sverige.
" Vi ska starta något som heter klubb sockerdricka"
Klubb Sockerdricka, haha, det kan inte bli så mycket bättre än så. Namnet är klockrent.

Nej, nu blir det fysik för fulla muggar, eller halvfulla i alla fall. Jag kan inte gå in helhjärtat i fysiken, det går bara inte. Fysik är ingenting som jag satsar på, jag försöker klara G och med lite tur kan jag lyckas få VG. Tyvärr vet vi att jag inte brukar ha tur, jag är en liten olycksfågel i sådana lägen, men någon gång ska det väl vända? Det får bli imorn det. Hoppas.

Cykelavstånd till centrum och klubb sockerdricka, blir det kanske Lund härnäst?

tovv

ännu en dag,

En dag till har nu passerat obemärkt genom mitt liv, stulit några timmar från mig, gett mig några timmar tillbaka.
Fyra timmars bussresande på en dag, frågan är ju om det var värt det?

Jag gick tidigt från skolan idag, det har nästan aldrig hänt förut, bara då jag tagit ledigt. Idag gick jag däremot 40 minuter innan jag egentligen skulle sluta, men läraren klagade inte, han är så snäll han. Jag gick halvvägs in i en Labb, men det hade han förståelse med våran förstående Sten, och egentligen så är det jag som förlorar på det. Jag hoppas att mina klasskamrater förstod vad vi gjorde så pass bra att de kan förklara för mig. Annars är jag körd.

Jag känner att jag är lyckligt lottad, jag har allt jag behöver för att klara mig här i livet. Idag är jag mest tacksam över att jag hade sällskap på bussresorna, dels i form av en Linda bredvid mig, men främst via min älskade telefon. Ja, jag måste erkänna, jag har åter igen blivit lite halvt beroende av den. Jag vet att jag borde bättra mig, men jag vet inte om jag vill. Jag tycker om att prata med folk och lättaste sättet är faktiskt via sms eller ett telefonsamtal.
Nej, tack tack ni som höll mig sällskap under resan.

tack för uppmaningarna, råden och visdomsorden ;P
jag ska,.

tovv

systemkamera,

Ja, tyvärr kan jag nog inte köpa dig en digital systemkamera. Dels för att jag då inte skulle ha råd med presenter till någon annan, samt av den anledning att du skulle bli rädd för mig. Det skulle jag blivit om jag var du. Om jag var du, så skulle allt detta vara väldigt underligt, och jag har egentligen ingen aning om vad jag skulle tycka, om vad jag tycker om allt möjligt för tillfället.
Det är svårt att föreställa sig andras tankar, mycket svårt.
Vilken tur att jag är jag.

Vintern närmar sig med stormsteg, ordagrant, och det är dags att ta fram mössa och vantar. Jag tycker att det borde komma snö snart, inte riktigt än men snart. Efter lovet vecka 44 vore ganska perfekt, då är man redo för den riktiga vintern. För tillfället är jag dock inte det minsta redo, för vädret kanske men inte för själva tiden framöver. Jag har inte klart för mig vad som kommer hända och saker behövs undersökas och organiseras...det är mycket som ska tas itu med. Jag tror bland annat att jag ska skriva ett brev, ett brev som kan ta väldigt lång tid att skriva eftersom jag är jag, det vill säga ambivalent.
Men det ska bli gjort, till (nästan) varje pris.

Nyår, denna återkommande högtid med sina återkommande problem. Vad är det tänkt att man ska göra under nyår, och med vilka? Jag har alltid haft svårt för detta, att besluta var och med vilka jag ska spendera nyårshelgen. I år har jag det däremot ganska klart för mig, tror jag. Jag beslutade förra året att jag ska återvända till Unite, som denna gång är i Umeå för er som undrar. Frågan är nu om jag ska stå fast vid detta beslut eller inte, beroende på en hel del inspelande faktorer. Systemkameran har något att göra med en faktor, mina nära och kära med några fler och min vilja med de flesta.

Nej, vi får allt se hur detta slutar, allt möjligt kan hända innan året är över.
Berätta för mig, lyssna på mig, prata med mig.
Jag hoppas på det bästa,..

tovv

etwas in Erfahrung bringen,

-good or bad?
Nu blir detta ett trespråkigt inlägg, klurigt för er som inte kan tyska. Jag ska försöka unvika att skriva på tyska alltför mycket.
At the moment I'm at a physics lesson, which luckily ends in 25 minutes. Then I'll be heading for a buss leading me to my dear. Once there, I'll have to study. I'll mainly focus on the English C essay which has to be in tomorrow evening.
Det borde jag lyckas med, den behöver inte vara alltför lång.

Ikväll blir det diverse funderingar. ,
Ich muss einen aus meinem Sinn schlagen, aber ich kann es nicht tun.


tovv

Hör och häpna-

-jag vet inte
Än så länge är min framtid väldigt oklar för de flesta, inklusive mig. Jag har inte den blekaste aning om vad jag kommer att göra den här tiden nästa år. Min instinktiva tanke är att jag kommer befinna mig på en annan ort än just Umeå, detta eftersom jag intalar mig själv att jag inte trivs och vill bort härifrån. Jag har påstått det enda sedan jag återvände för att bo i Umeå år 2006 men nu när jag tänker efter så vet jag inte om jag talar sanning i det påståendet. Jag vet inte om jag avksyr Umeå så mycket som jag vill tro att jag gör, tvärtemot, jag tror jag trivs relativt bra här. Jag har en förträffelig lägenhet, nära till det mesta och framförallt - en väldans massa goda vänner.

Frågan kvarstår dock, vad blir mitt nästa steg här i livet?
Det skulle kunna bli en folkhögskola någonstans i närheten, men likväl kan det bli universitet var som helst i Sverige. Ni skulle även kunna finna mig i något främmande land, arbetandes, studerandes eller helt enkelt på resande fot. Alla dörrar står fortfarande öppna.

Jag fick höra från en kär vän att jag borde överväga en karriär inom mediabranschen, som reporter för olika arrangemang i olika delar av världen eller något åt det hållet. Detta är något helt nytt för mig och fick mig genast att fundera över om hon hade alla hemma eller om jag faktiskt missat en möjlig framtidsplan. Jag har nu kommit fram till att det nog är jag som aldrig tänkt på ett sådant yrke förut, jag tror jag tänkt smått och lokalt istället. Trots tvivel tänker jag kolla upp denna nyfunna möjlighet, vem vet, det kanske är något för mig!

I hopp om tips på eventuella utbildningar, yrken, städer, resor och annat som ni tycker att jag ska överväga när det gäller min framtid avslutar jag nu detta inlägg. De närmaste veckorna och månaderna går jag att finna i Umeåtrakten, Åseletrakten och stundtals även Lycksele, Vilhelmina och Storuman. (kan hända att det blir en avstickare till Rom)

tovv


RSS 2.0