Vingelmina?

Jag kommer som jag är, har ingenting att dölja.
Du har skapat mig och känner mig så väl..

Jag tog mig hit utan några större problem utan några som helst problem egentligen. Först sov jag och sedan spelade jag lite spel på datorn, dock inte Purple Place, det hannjag tyvärr inte. Illa. Det får bli på hemvägen. Hur som helst så har jag nu varit här ett bra tag, jag har hunnit med en hel del: Klev upptidigt, åt frukost, pratade med farmor, gick ut med katten (Ja, det gjorde jag. Hehe, låter lite underligt. ) , lagade god lunch ( den var t.o.m. vegansk.), diskade och nu snart blir det till att laga middag - tacos, MUMS.

Storuman energi står det på ett papper här bredvid mig, det får mig att tänka på diverse saker. Igår föreslog t.ex. min mor att jag skulle gå folkhögskola där nu efter gymnasiet, det finns en fjällguide-utbildning tror jag. Senare föreslog hon även att jag skulle läsa på Strömbäck av två olika anledningar. Den första var väldigt otippad och extremt oseriös, och endast för de som var där när den nämndes. Den andra, ja den var faktiskt befogad; tydligen är det många av de som idag syns på TV i olika rapport-program, som Hallåor och dylikt som har läst på just Strömbäck. Jag får se vart jag hamnar, jag måste dock medge att Storuman lockar mer på alla sätt och vis. Snö, friluftsliv, mera snö, liten by, härligt folk (?) - ja, allt detta är bättre än journalistik och storstad med gråslaskig vinter.

Jag har egentligen ingenting av vikt att dela med mig av idag, förhoppningsvis kommer jag på något vettigt, tänkvärt inom en snar framtid. Tills dess - ha det bäst.

tovv

1457

-- Så mycket kostar det att ta sig fram och tillbaka till Oslo, ganska exakt. Nu återstår det endast att se om resan blir av och hur mycket av detta jag kommer måsta stå för själv, förhoppningsvis inget.

Norge alltså, det blir så, kanske, troligen, förhoppningsvis, den 13-16 februari. Jag, några främmande göteborgare och ett stort antal norskar - perfekt! Vill ni veta något ännu perfektare (oj oj), jo jag har hittat en utbildning som tilltalar mig oerhört mycket. Den innefattar språk, kultur, kommunikation, eventuella utomlandsstudier, praktik, en framtid inom bland annat evenemang och kultursektorn och är endast treårig. Vad mer kan man begära? Jo möjligen att den har lite inslag av journalistik och vet ni vad - det har den! Kurs i kreativt och kritiskt skrivande och behörighet till att söka vidare till utbildningar inom just journalistik. Jag är förälskad, förtjust, förvånad och förtvivlad.
Förtvivlad?

Ja, utbildningen finns på Växjö universitet, Växjö! Det är nästan 100 mil, evigheters evigheter tar det att åka dit. Gah,.
http://druvek.vxu.se/utb/program.lasso?ID=PR1223 


Middagen/fikat idag bestod av chokladvåfflor med apelsin och marängglass hos en finurlig vän. Det var riktigt gott och mycket trevligt sällskap. Jag ska nog be att få lite recept

tovv

Kick off!

Äsch, nu får det här bli officielt.
"Hej, jag har en blogg", tänka sig. Surprise surprise. Jag vet att ni gillar det. Eller inte.
Hur som helst, här är jag, här är bloggen. Läs om ni vill annars så går det ju minst lika bra att bara prata med mig i verkliga livet. Det finns ju ett sådant också; ett liv. Ja, vi existerar. (ännu en surprise, från mig till er.)

(My choice of langauge varies from time to time, just so you know.)

Jag satsar allt och jag taggar livet. Så är det helt enkelt - hopp hopp. 
have faith, have hope and be joyful,.

tovv

ambivalent?

Jag, ambivalent? Aldrig.

Nå, sportlovet hörni, det närmar sig med stora kliv. Det är mycket som händer då, och jag har lite svårt att bestämma mig för vad jag ska göra. Det blir i alla fall inget sarajevo, det är ett som är säkert. Något som också är säkert är att jag mer än gärna skulle tillbringa några dagar i jönköping/Uppsala eller vars han nu är just nu. Och det är bara för att han är riktigt trevlig och jag skulle gärna vilja lära känna honom bättre. Han är spontan och har mycket för sig, just nu skulle jag behöva lite spontanitet. gah.

tovv


Helt ärligt,

Jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig... det förstår du väl?
Hur skulle jag kunna göra någonting annat,.
 
tovv

Snöänglar

En hel del snö, mörker och 25 grader kallt.

Vintern är här, snön ligger vit och stjärnorna tindrar i skyn. Det knarrar under fötterna när man är ute och går, ögonfransarna fryser ihop och håret blir vitt av kylan. Man tänder ljus, hundratals av dem, och kurar ihop sig under en filt. Med en tekopp i handen sitter man och ser film, chokladbit efter chokladbit försvinner från faten. Jag vandrar i mörkret, plöjer genom snödrivorna och tittar upp i skyn. Framför mig korsar en ensam räv vägen och försvinner in i skuggorna. Sakta singlar snöflingor ned i min hand, lägger sig som ett isolerande täcke över allt och lyser upp i tillvaron. Några barn åker pulka bredvid och de äldre sparkar förbi mig där jag ligger i en driva och gör snöänglar, tusentals snöänglar. Om det var möjligt skulle jag ge dig en, hänga den runt din hals i ett snöre och låta den skydda dig från allt skadligt. Den skulle inte smälta, inte kyla ned dig utan värma och vara med dig överallt. När du är ute och går och det knarrar under dina fötter, när ditt hår blir vitt av kylan och dina ögonfransar fryser ihop, då, ja, även då vakar de över dig.
När stjärnorna tindrar i skyn, snön ligger vit och vintern är här.

tovv

RSS 2.0